prvaci

Поштовани родитељи будућих ђака првака,

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније. Уместо уписа, родитељи и други законски заступници ће од среде, 1. априла 2020. године, бити у могућности да ступе у контакт са школом у коју желе да упишу своје дете преко нове услуге „Исказивање интересовања за упис у основну школу“, на Порталу еУправа. Сви родитељи који ће користити ову електронску услугу биће обавештени о датуму уписа у основну школу чим исти буде био дефинисан.

По дефинисању датума уписа у основну школу, на Порталу еУправа биће доступна услуга заказивања термина за упис и тестирање, која ће омогућити родитељима да једним одласком у школу заврше све процедуре око уписа детета и то без потребе доношења иједног документа, као и да обаве тестирање са психологом/педагогом. Школе ће у унапређеној електронској услузи еУписа по службеној дужности прибавити податке из матичне књиге рођених, из евиденције пребивалишта и здравственог информационог система о обављеном лекарском прегледу.

Уколико родитељ није у могућности да искаже заинтересованост на овај начин, то може учинити телефонским путем (062 8804919) или путем имејлa: osssava@gmail.com.  Потребно је проследити следеће податке:

- Име и презиме детета

- Име родитеља/законског заступника

- Адреса становања

- Контакт телефон

У ПРВИ РАЗРЕД ШКОЛСКЕ 2020/21. ГОДИНЕ УПИСУЈУ СЕ ДЕЦА КОЈА ДО ПОЧЕТКА ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ ИМАЈУ НАЈМАЊЕ ШЕСТ И ПО, А НАЈВИШЕ СЕДАМ И ПО ГОДИНА (ДЕЦА РОЂЕНА ОД 1. МАРТА 2013. ДО 28. ФЕБРУАРА 2014. ГОДИНЕ).

Више информација о томе шта будуће прваке очекује од 1. септембра можете добити овде.

СРЕЋНО!

 

Добро дошли ђаци прваци

Математичка секција

ТАКМИЧЕЊЕ СУДОКУ НАСТАВНИЦИ - УЧЕНИЦИ

29. децембра одржано је "финале финала" такмичења у судоку, наставници против ученика. Екипе су се састојале од 6 чланова.

Екипу ученика су чинили:

Стефан Васић, Растко Илић, Вељко Ђурашевић, Марта Бранковић, Христина Јовичић и Богдан

Екипу наставника су чинили:

Мирослав Мандић, Мирко Мрдак, Иван Вукајловић, Иван Јањић, Драган Париповић и Срђан Глишовић.

За регуларност такмичења побринули су се наставнице Светлана Радуловић и Јелена Ђорђић.

У тој неравноправној  борби убедљиво су победили  ученици.  У финалу су се такмичили најбољи представници обе екипе: Стефан Васић из 8/2 и директор наше школе Мирослав Мандић. Победио је Стефан Васић и ми му од срца честитамо!

Ученици и победници су награђени слатким наградама.

ТАКМИЧЕЊЕ СУДОКУ ЗА УЧЕНИКЕ

У организацији математичке секције, 24. децембра одржано је судоку такмичење за ученике. На такмичењу је учествовало 20 такмичара од 5. до 8. разреда. Задатке су саставили Јелена Ђорђић и Драган Париповић. Успешно су реализовали такмичење Катарина Никитовић, Светлана Радуловић, Драган Париповић и Јелена Ђорђић.

Победник такмичења Стефан Васић, са 5 најбољих ученика ће се такмичити у "финалу финала" ученици против наставника 29. децембра 2014. године.