ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

 

Почетак реализације образовно – васпитног рада учењем на даљину је 17. март 2020. године.

Часови ће бити емитовани на РТС Канал 3, према распореду по разредима, који ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја:

www.rasporednastave.gov.rs

За све ученике од 1. до 7. разреда емитоваће се образовани садржаји у блоковима од по 2 часа дневно.

За ученике 8. разреда емитоваће се едукативни садржаји у блоковима од по 3 часа дневно, од којих ће 2 увек бити српски језик и математика, а 3 час је један од предмета који се полажу на завршном испиту.

Добро дошли ђаци прваци

 

На основу одлуке савета FEE програма у Србији (Foundation for Environmental Education) за Еко-школу ОШ "Свети Сава" из Чачка одобрена je обнова статуса након две године имплементације програма након првог стицања статуса (септембар, 2014.).

 2

На годишњем састанку координатора међународног програма Еко-школе који се одржао 10. новембра у Технолошкој школи у Параћину, представнику ОШ „Свети Сава“, Александри Стругар уручен је Сертификат о обнови статуса међународне Еко-школе. Овај сертификат се додељује на сваке две године уколико се интерном контролом утврди да школа спроводи и унапређује образовање о одрживом развоју као и да показује стално побољшање по питањима животне средине у самој школи и њеној широј околини.

3
Важно је напоменути да овај Програм у Србији институционално подржавају Министарство просвете, науке и технолошког развоја и министарство здравља. Ове године, 23 школе у Србији су стекле право да носе назив Еко-школа, а ОШ „Свети Сава“ и још 10 школа су ове године обновиле статус и тиме потврдиле да представљају пример како у оквиру школе треба радити у области еколошког образовања, конкретно на унапређењу животне средине и уштеди ресурса.

 4

Током наредне две године наша школа планира да по питању заштите животне средине унапреди сарадњу са локалном заједницом.