КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАТИКЕ:

 

Трећи разред

Четврти разред

Пети разред

Шести разред

Седми разред

Осми разред

 

НА ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ ПОЗИВАЈУ СЕ СВИ УЧЕНИЦИ СТАРИЈИХ РАЗРЕДА (V-VIII) СА 30 И ВИШЕ ПОЕНА И УЧЕНИЦИ IV РАЗРЕДА СА 50 И ВИШЕ ПОЕНА.

 

Добро дошли ђаци прваци

Традиционално, на почетку сваке школске године, у нашој школи се организује тематски дан посвећен промоцији здравих животних навика.

Ове школске године, чланови  Еко-одбора су одлучили да обележе Дан здраве хране. Посматрајући ученике током одмора у редовној настави, ручка у продуженом боравку и током рекреативне наставе, учитељи су уочили да велики број деце нема изграђење здраве и правилне навике у исхрани. Ученици углавном за ужину уместо воћа користе пецива, грицкалице и слаткише, а током ручка велики број избегава да једе салате, супе, чорбе и кувано поврће. Подстакнути овим запажањима, учитељи су на седници Еко-одбора предложили да се ове године посебна пажња посвети овом проблему.

IMG 0665

Према календару здравља 16. октобар се обележава као Светски дан здраве хране. Наша школа се придружила обележавању овог значајног датума организујући радионице, предавање, изложбу ученичких радова и поставке здраве хране и лековитог биља. Основни циљ обележавања овог дана је промоција здравих животних навика-здраве, разноврсне и правилне исхране, која је, може се слободно рећи, најбитнији фактор за здравље ученика.

IMG 0685

У седмици која је претходила обележавању Светског дана здраве хране учитељи су организовали креативне радионице на тему „ЗДРАВА ХРАНА-ЗДРАВ ЖИВОТ“, програм који је обухватио загонетке, савете и кратке песмице. Под слоганом „ИМАМ ПРАВО ДА СЕ ХРАНИМ ЗДРАВО“ ученици су направили плакате и припремили квиз.

IMG 0658

Користећи необичне загонетке и занимљиву мултимедијалну презентацију ученици трећег и четвртог разреда су успели да заинтересују млађе ученике и да им на примерен начин објасне шта је то правилна исхрана, које су последице неправилне исхране, зашто не треба прескакати доручак и зашто треба избегавати грицкалице и газирана пића. Учитељи који раде у продуженом боравку и вероучитељица су припремили пано на коме су представили лековито боље и зачине. Ученици су имали прилике да виде и основне принципе аранжирања воћа.

IMG 0731

Искрено се надамо и верујемо да ће након ових активности ученици бар мало променити своје навике и почети здравије да се хране.

IMG 0671