ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

 

Почетак реализације образовно – васпитног рада учењем на даљину је 17. март 2020. године.

Часови ће бити емитовани на РТС Канал 3, према распореду по разредима, који ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја:

www.rasporednastave.gov.rs

За све ученике од 1. до 7. разреда емитоваће се образовани садржаји у блоковима од по 2 часа дневно.

За ученике 8. разреда емитоваће се едукативни садржаји у блоковима од по 3 часа дневно, од којих ће 2 увек бити српски језик и математика, а 3 час је један од предмета који се полажу на завршном испиту.

Добро дошли ђаци прваци

Ове школске године у нашој школи обележен је 6. новембар, Светски дан урбаних регија.

Овај значајни еколошки датум се обележава свуда у свету са циљем сагледавања еколошких проблема који се јављају у насељима. Сва насеља имају идентичне еколошке проблеме и зато је много битно што пре укључити и најмлађе суграђане у њихово решавање. Део обележавања чине и активности историјске секције, која се ове године укључила кроз израду презентације „Индустријска револуција и загађење средине“. Презентацију су осмислили ученици осмог разреда уз подршку наставнице историје Јелице Шеварлић и учитељице Александре Стругар. Допуну презентацији чини пано „Градови света некад и сад“, који су поставили ученици седмог разреда, чланови историјске секције. Ова презентација представљена је ученицима трећег разреда. Заинтересовани ученици 7. и 8. разреда имали су прилику да 6. новембра присуствују видео конференцији. Уз помоћ савремене ИКТ могли су да размене искуства и мишљења са својим вршњацима из ЕКО школе „Лисковец“ из Фрајдеј- Мистека (Frýdek-Místek, Чешка). Тог дана наши ученици су могли да сазнају на ком нивоу је њихово знање енглеског језика, како живе њихови вршњаци у Чешкој, али и каква су њихова искуства по питању примарне селекције отпада.

ЕКО ЛИСТ о нама:

http://ekolist.org/cacanska-os-sveti-sava-izradila-prezentaciju-industrijska-revolucija-i-zagadjenje-sredine/

Facebook страница ЕКО школе „Лисковец“ из Фрајдеј- Мистека:

https://www.facebook.com/Z%C5%A0-L%C3%ADskovec-1244100048937706/?hc_ref=ARTHBaM1Fuj9kSTAxVkIqEzICjo7oWRFpyaG-lrpHpY_Tm3vQF6ONjc7PPsWRSjeOlg&fref=nf&pnref=story

Фотогалерија:

2

1deca

2deca

3deca

4

5

6

7

8

9