КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАТИКЕ:

 

Трећи разред

Четврти разред

Пети разред

Шести разред

Седми разред

Осми разред

 

НА ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ ПОЗИВАЈУ СЕ СВИ УЧЕНИЦИ СТАРИЈИХ РАЗРЕДА (V-VIII) СА 30 И ВИШЕ ПОЕНА И УЧЕНИЦИ IV РАЗРЕДА СА 50 И ВИШЕ ПОЕНА.

 

Добро дошли ђаци прваци

У четвртак, 8. марта 2018. године, ученици петог разреда су имали прилику да присуствују предавању „Енергетска ефикасност“. Ово предавање је одржала Дијана Шарац, координатор „Амбасадора одрживог развоја и животне средине“ из Београда. Ова предавања се одржавају у свим еко-школама широм Србије.

На самом почетку, ученици су сазнали како се могу прикључити програму „Млади Еко-репортери“, која су правила, у којим државама се спроводи овај наградни конкурс и зашто је значајно постати светски познат млад Еко-репортер. Ученици су показали велико интересовање за програм Еко-репортери и надамо се да ћемо ове године имати представнике на овом такмичењу светског ранга.

2

Ученици су, такође, на овом предавању научили о важности и значају уштеде енергијe. Сазнали су и како употребом енергетски ефикаснијих уређаја и одређеним мерама нашег понашања можемо уштедети потрошњу електричне енергије, смањити рачуне, али такође како можемо смањити и негативан утицај на животну средину.  

4

Ученике је интересовало зашто се све више употребљавају ЛЕД сијалице, али такође су и сами предлагали мере које би могле бити предузете у школи и нашој околини у циљу уштеде електричне и топлотне енергије.

5

Ово информативно предавање је представљало одличан увод за улазак наше школе у нов пројекат „Енергетска ефикасност у Еко-школама“. Овај пројекат организује ЕПС и његова реализација почиње током другог полугодишта ове школске године.

3