ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

 

Почетак реализације образовно – васпитног рада учењем на даљину је 17. март 2020. године.

Часови ће бити емитовани на РТС Канал 3, према распореду по разредима, који ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја:

www.rasporednastave.gov.rs

За све ученике од 1. до 7. разреда емитоваће се образовани садржаји у блоковима од по 2 часа дневно.

За ученике 8. разреда емитоваће се едукативни садржаји у блоковима од по 3 часа дневно, од којих ће 2 увек бити српски језик и математика, а 3 час је један од предмета који се полажу на завршном испиту.

Добро дошли ђаци прваци

У четвртак, 8. марта 2018. године, ученици петог разреда су имали прилику да присуствују предавању „Енергетска ефикасност“. Ово предавање је одржала Дијана Шарац, координатор „Амбасадора одрживог развоја и животне средине“ из Београда. Ова предавања се одржавају у свим еко-школама широм Србије.

На самом почетку, ученици су сазнали како се могу прикључити програму „Млади Еко-репортери“, која су правила, у којим државама се спроводи овај наградни конкурс и зашто је значајно постати светски познат млад Еко-репортер. Ученици су показали велико интересовање за програм Еко-репортери и надамо се да ћемо ове године имати представнике на овом такмичењу светског ранга.

2

Ученици су, такође, на овом предавању научили о важности и значају уштеде енергијe. Сазнали су и како употребом енергетски ефикаснијих уређаја и одређеним мерама нашег понашања можемо уштедети потрошњу електричне енергије, смањити рачуне, али такође како можемо смањити и негативан утицај на животну средину.  

4

Ученике је интересовало зашто се све више употребљавају ЛЕД сијалице, али такође су и сами предлагали мере које би могле бити предузете у школи и нашој околини у циљу уштеде електричне и топлотне енергије.

5

Ово информативно предавање је представљало одличан увод за улазак наше школе у нов пројекат „Енергетска ефикасност у Еко-школама“. Овај пројекат организује ЕПС и његова реализација почиње током другог полугодишта ове школске године.

3