prvaci

Поштовани родитељи будућих ђака првака,

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније. Уместо уписа, родитељи и други законски заступници ће од среде, 1. априла 2020. године, бити у могућности да ступе у контакт са школом у коју желе да упишу своје дете преко нове услуге „Исказивање интересовања за упис у основну школу“, на Порталу еУправа. Сви родитељи који ће користити ову електронску услугу биће обавештени о датуму уписа у основну школу чим исти буде био дефинисан.

По дефинисању датума уписа у основну школу, на Порталу еУправа биће доступна услуга заказивања термина за упис и тестирање, која ће омогућити родитељима да једним одласком у школу заврше све процедуре око уписа детета и то без потребе доношења иједног документа, као и да обаве тестирање са психологом/педагогом. Школе ће у унапређеној електронској услузи еУписа по службеној дужности прибавити податке из матичне књиге рођених, из евиденције пребивалишта и здравственог информационог система о обављеном лекарском прегледу.

Уколико родитељ није у могућности да искаже заинтересованост на овај начин, то може учинити телефонским путем (062 8804919) или путем имејлa: osssava@gmail.com.  Потребно је проследити следеће податке:

- Име и презиме детета

- Име родитеља/законског заступника

- Адреса становања

- Контакт телефон

У ПРВИ РАЗРЕД ШКОЛСКЕ 2020/21. ГОДИНЕ УПИСУЈУ СЕ ДЕЦА КОЈА ДО ПОЧЕТКА ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ ИМАЈУ НАЈМАЊЕ ШЕСТ И ПО, А НАЈВИШЕ СЕДАМ И ПО ГОДИНА (ДЕЦА РОЂЕНА ОД 1. МАРТА 2013. ДО 28. ФЕБРУАРА 2014. ГОДИНЕ).

Више информација о томе шта будуће прваке очекује од 1. септембра можете добити овде.

СРЕЋНО!

 

Добро дошли ђаци прваци

Овог месеца, 23. априла 2018. године,  у нашој школи обележен је Дан планете Земље.

Дан планете Земље у читавом свету се обележава 22. априла. Традиција обележавања овог датума потиче још из 1970. године, а 1992. године овај датум је постао међународни дан. Уједињене нације су овај дан прогласиле за дан посвећен борби против угрожавања животне средине.

DSCN2849

Наша школа последњих година овај значајни еколошки датум обележава организујући трибине. Обележавању ове манифестације претходило је низ активности. Ученици четвртог разреда су организовали ликовне радионице на којима су правили плакате посвећене овом значајном еколошком датуму, а такође заједно са својим учитељицама изабрали су и најлепше еколошке песме које су изрецитовали на самом почетку ове трибине.

DSCN2852

 Изабрани ученици осмог и седмог разреда су заједно са проф. немачког језика, Душицом Топаловић припремили презентацију за ученике четвртог разреда. Циљ ове презентације је био да се ученици упознају са наставницом немачког језика, Душицом Топаловић, али и са основним карактеристикама Немачке (географски положај и већи градови). Такође, упознали су се и са начином живота и еколошким правилима која се поштују у овој држави. У оквиру трибине ученици су сазнали како изгледају градови у Немачкој, зашто су им улице увек чисте, али такође и како изгледају паркови, тргови и национални паркови. Након одржане презентације, ученици четвртог разреда су наставници немачког језика постављали низ питања о животу њихових вршњака и о школама у Немачкој. Током дискусије ученици су размишљали и давали предлоге о примени наученог, тј. предлагали су шта би они могли да ураде да би улепшали своје школско окружење. На крају, ученици четвртог разреда су закључили да генерације које се данас образују неће моћи да буду само пасивни посматрачи, већ ће морати да постану активни заштитници природе, као што су и њихови вршњаци у Немачкој.

DSCN2854

DSCN2855

DSCN2857

DSCN2860