КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАТИКЕ:

 

Трећи разред

Четврти разред

Пети разред

Шести разред

Седми разред

Осми разред

 

НА ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ ПОЗИВАЈУ СЕ СВИ УЧЕНИЦИ СТАРИЈИХ РАЗРЕДА (V-VIII) СА 30 И ВИШЕ ПОЕНА И УЧЕНИЦИ IV РАЗРЕДА СА 50 И ВИШЕ ПОЕНА.

 

Добро дошли ђаци прваци

Овог месеца, 23. априла 2018. године,  у нашој школи обележен је Дан планете Земље.

Дан планете Земље у читавом свету се обележава 22. априла. Традиција обележавања овог датума потиче још из 1970. године, а 1992. године овај датум је постао међународни дан. Уједињене нације су овај дан прогласиле за дан посвећен борби против угрожавања животне средине.

DSCN2849

Наша школа последњих година овај значајни еколошки датум обележава организујући трибине. Обележавању ове манифестације претходило је низ активности. Ученици четвртог разреда су организовали ликовне радионице на којима су правили плакате посвећене овом значајном еколошком датуму, а такође заједно са својим учитељицама изабрали су и најлепше еколошке песме које су изрецитовали на самом почетку ове трибине.

DSCN2852

 Изабрани ученици осмог и седмог разреда су заједно са проф. немачког језика, Душицом Топаловић припремили презентацију за ученике четвртог разреда. Циљ ове презентације је био да се ученици упознају са наставницом немачког језика, Душицом Топаловић, али и са основним карактеристикама Немачке (географски положај и већи градови). Такође, упознали су се и са начином живота и еколошким правилима која се поштују у овој држави. У оквиру трибине ученици су сазнали како изгледају градови у Немачкој, зашто су им улице увек чисте, али такође и како изгледају паркови, тргови и национални паркови. Након одржане презентације, ученици четвртог разреда су наставници немачког језика постављали низ питања о животу њихових вршњака и о школама у Немачкој. Током дискусије ученици су размишљали и давали предлоге о примени наученог, тј. предлагали су шта би они могли да ураде да би улепшали своје школско окружење. На крају, ученици четвртог разреда су закључили да генерације које се данас образују неће моћи да буду само пасивни посматрачи, већ ће морати да постану активни заштитници природе, као што су и њихови вршњаци у Немачкој.

DSCN2854

DSCN2855

DSCN2857

DSCN2860