КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАТИКЕ:

 

Трећи разред

Четврти разред

Пети разред

Шести разред

Седми разред

Осми разред

 

НА ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ ПОЗИВАЈУ СЕ СВИ УЧЕНИЦИ СТАРИЈИХ РАЗРЕДА (V-VIII) СА 30 И ВИШЕ ПОЕНА И УЧЕНИЦИ IV РАЗРЕДА СА 50 И ВИШЕ ПОЕНА.

 

Добро дошли ђаци прваци

Поводом Међународног дана енергетске ефикасности, а у оквиру програма Еко школе у  уторак  5. марта  2019. године, ученици четвртог и шестог разреда наше школе са својим учитељима и наставницом Татјаном Вујовић, обележили су овај дан и то са циљем да смањимо губитке енергије, тежимо рационалнијем  коришћењу исте без нарушавања комфора, као и усвајању одређених мера понашања .  

Ученици су упознати са историјатом настанка и значајем обележавања овог дана. Тог дана обновили су градиво из Природе и друштва и из предмета Чувари природео обновљивим (чистим) и необновљивим (прљавим) изворима енергије. Ученици су дискутовали где се све троши енергија и на који начин они могу да утичу на локалну средину како би се рационално користила.

Затим је организован и квиз. У квизу поред сваког питања постоје и слајдови објашњења. Ученици су анализирали и дискутовали о томе како и колико трошимо енергију, али су предлагали мере и решења за рационалније коришћење енергије у домаћинству и у школи. Кроз овај квиз ученици су уочили предност коришћења обновљивих извора енергије, као и то да је енергетска ефикасност у тесној вези са ублажавањем климатских промена.

У завршном делу данашњих активности ученици су уз помоћ учитеља направили пано са апелом за рационалније коришћење електричне енергије.

pano energestska efikasnost

radionica energetska efikasnost

radionica energetska efikasnost 2

predavanje energestska efikasnost 2