prvaci

Поштовани родитељи будућих ђака првака,

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније. Уместо уписа, родитељи и други законски заступници ће од среде, 1. априла 2020. године, бити у могућности да ступе у контакт са школом у коју желе да упишу своје дете преко нове услуге „Исказивање интересовања за упис у основну школу“, на Порталу еУправа. Сви родитељи који ће користити ову електронску услугу биће обавештени о датуму уписа у основну школу чим исти буде био дефинисан.

По дефинисању датума уписа у основну школу, на Порталу еУправа биће доступна услуга заказивања термина за упис и тестирање, која ће омогућити родитељима да једним одласком у школу заврше све процедуре око уписа детета и то без потребе доношења иједног документа, као и да обаве тестирање са психологом/педагогом. Школе ће у унапређеној електронској услузи еУписа по службеној дужности прибавити податке из матичне књиге рођених, из евиденције пребивалишта и здравственог информационог система о обављеном лекарском прегледу.

Уколико родитељ није у могућности да искаже заинтересованост на овај начин, то може учинити телефонским путем (062 8804919) или путем имејлa: osssava@gmail.com.  Потребно је проследити следеће податке:

- Име и презиме детета

- Име родитеља/законског заступника

- Адреса становања

- Контакт телефон

У ПРВИ РАЗРЕД ШКОЛСКЕ 2020/21. ГОДИНЕ УПИСУЈУ СЕ ДЕЦА КОЈА ДО ПОЧЕТКА ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ ИМАЈУ НАЈМАЊЕ ШЕСТ И ПО, А НАЈВИШЕ СЕДАМ И ПО ГОДИНА (ДЕЦА РОЂЕНА ОД 1. МАРТА 2013. ДО 28. ФЕБРУАРА 2014. ГОДИНЕ).

Више информација о томе шта будуће прваке очекује од 1. септембра можете добити овде.

СРЕЋНО!

 

Добро дошли ђаци прваци

Дана 19.10.2013. године у дворишту Основне школе „Свети Сава“ одржана је Изложба кућних љубимаца. Ова изложба је имала ревијални карактер и на њој је представљено око 100 различитих кућних љубимаца. Поред мачки, кучића и рибица,  ученици су са поносом приказали да гаје и зечеве, корњаче, хрчке,...

У оквиру ове изложбе налазила се и изложбена поставка поставка кућица за птице. Заједно са својим родитељима, ученици наше школе ове јесени направили су око 30-так кућица. Један део кућица за птице након изложбе постављен је у школском дворишту, а други део кућица изложен је као стална поставка у холу наше школе. Изложбу кућица за птице пратила је и одговарајућа презентација тако да ученици могли да стекну нова знања о птицама станарицама. Циљ ове изложбе је упознавање ученика са животињама, конкретно са кућним љубимцима и птицама, као и развијање и неговање правилног односа према животињама. Треба истаћи да су у организацији ове изложбе подједнако учествовали сви запослени у нашој школи, родитељи и ученици. Сви ученици који су довели своје кућне љубимце и који су правили кућице добили су дипломе.

На почетку ове школске године у нашој школи је формирана еколошка секција. Чланови еколошке секције су ученици од првог до осмог разреда а на овој изложби били ангажовани као ЕКОЛОШКА ПАТРОЛА. Ова секција се посебно истакла у организацији читавог овог догађаја. Изложба и поставка кућица за птице представљају тек почетак рада ове секције. Еколошка секција ће се између осталог бавити и реализацијом пројекта „Млади еколози“ који се тренутно спроводи у нашој школи у сарадњи са Градском управом града Чачка. Нас, организаторе, наставнике ове школе радује и велики број учесника ове изложбе, јер је познато да ко воли животиње, воли и људе, а основни циљ васпитања младих је развијање хуманости. Овом акцијом еколошка секција је показала да поред кућних љубимаца показује и одговоран однос према заштити птица станарица уочи зиме.

"За птице правим кућице"
"За птице правим кућице"
"За птице правим кућице"
"За птице правим кућице"
"За птице правим кућице"